Skip to content

Kultucca

Jössz te még az én uccámba!!

Menu
  • Kezdőlap
  • Fesztiválok
  • Falunapok
  • Koncertek
  • Kapcsolat
Menu

Az alkohol előállítása

Posted on 2015-11-21
Hogy készül az alkohol?
Hogy készül az alkohol?

Melyik anyag az, amelyik a legrégebbi tudatmódosító bíró hatással rendelkezik a világon? Erre a kérdésre több válasz is érkezhet, de valószínű, hogy sokan az alkohol mellett voksolnak.

Tudományos nevén az etanol, azon anyag, amelyik minden szeszes ital nélkülözhetetlen alapja. Miért is szeretik az emberek ennyire azokat az italokat, amelyek kiseb-nagyobb mértékben tartalmaznak alkoholt? Erre mindenki tudja a választ, aki valaha már fogyasztott ilyen italt.

Az etanol előállítása több módon lehetséges. A házi előállítás minden esetben cukortartalmú gyümölcsök erjesztésével történik. Ilyen módszerrel elég alacsony alkohol tartalmú italokat lehet előállítani, amelyek maximum 20 %.

Amennyiben ennél magasabb tartalmú italt szeretnénk készíteni, abban az esetben desztillálást kell alkalmazni, amit hagyományosan főzéssel érnek el. Az alkohol előállításának másik módszere az ipari előállítás. Ebben az esetben kémiai reakciókat használnak fel, ahol etilén és víz meg savak segítségével katalizált reakciók hatására hozzák létre a megfelelő mennyiségű és foktartalmú anyagot.

Legutóbbi bejegyzések

  • A vodka eredete és jellegzetességei
  • Azonnali csőtörés javítás Csőtörésprofi szakértőitől
  • Prémium minőségi linképítés a Kanga Design SEO ügynökségtől
  • Az autófestékek világa
  • Esküvői emlékkönyv Czink Ibolya Beatrix kínálatában

Kategóriák

  • Biztosítás
  • Egyéb
  • Étel-ital
  • Szolgáltatás
  • Webáruház

Címkék

autófestékek vodka
©2025 Kultucca | Design: Newspaperly WordPress Theme