Növekvő népszerűségnek örvend manapság az édesburgonya, aminek az íze valamelyest hasonlít a sütőtökére. A legtöbb üzlet kínálatában megtalálható, tehát a sült édesburgonya elkészítésének semmi akadálya nincs. Nagyszerű fogások állíthatóak elő gyorsan ebből a kiváló alapanyagból, ami többféle variánsban készíthető el.
A három legnépszerűbb sült édesburgonya az egészben elkészített, a hasábokra vágott és a felkockázott verzió. Voltaképpen, mindegyiknek megvan a maga fortélya, amiket megismerhetünk a receptek.at weboldalon. Talán az egészben elkészített burgonya a legegyszerűbb, bár kicsit tovább tart a folyamat, de az előkészítésen túl semmi dolgunk nincs vele, hiszen a sütő végzi a feladatot.
Ennek a variációnak a trükkje az, hogy egyforma méretűeket válasszunk, hogy mindegyik burgonya jól átsüljön. A kockázott sült édesburgonya egy másik kedvenc, mivel ez a verzió jóval több fűszert tud felvenni, mint az egészben a sütőbe helyezett példányok. Kifejezetten kevés olajra van szükség ennél a változatnál, mert csak így érhető el egy belül puha, ropogós külsejű sült édesburgonya.
A sütésnél a hasáb változattal lesz a legnehezebb dolgunk. Ennek nem lesz olyan ropogós a külseje, mint a hagyományos burgonya esetében, viszont erre is létezik egy remek csel. A megmosott hasábokat nagyobb tálba helyezzük, aztán kevés kukoricakeményítőt alacsony lángon, kevés vízzel besűrítünk, ebbe a furcsa szószba forgassuk bele a hasábokat, majd egyesével rendezzük el őket a tepsiben. Ínycsiklandozó sült édesburgonya lesz a végeredmény.