Már hetek óta játszunk a gondolattal, hogy milyen jó lenne belevágni az otthoni kenyérsütésbe, de sajnos a „tettek mezejére” kissé nehezen lépünk? A legtöbb ember vonakodva veszi rá magát erre a feladatra, a tapasztalanság miatt, pedig ez is egy olyan „művészet”, ami nem nagy ördöngösség. Fő a kitartás és a jó kenyér recept, amit érdemes biztos forrásból beszerezni, főleg ha még nem dolgoztunk kelt tésztával. Amennyiben zöldfülűek vagyunk és egyből a biztosra szeretnénk menni, akkor érdemes ellátogatni Tóthné Libor Mária gasztroblogjára.
Ezen a csodálatos weboldalon sok kenyér recept vár ránk kipróbálásra. Ha nem igazán kedveljük a neten való böngészést, akkor meg is vásárolhatjuk Mária szakácskönyvét, aminek a lapozgatása örömmel fog eltölteni. A jól bevált fehér kenyér recept mellett, finomabbnál finomabb magvas, római tálas, polentás, zürichi és rozzsal készültek közül válogathatunk. Profi módon elsajátíthatjuk a kenyérsütés technikáját Máriától, hiszen szakácskönyve 12 egyszerű lépésben bemutatja a teljes folyamatot.