Magyarországon is ismertek olyan amerikai receptek, mint például a pulled pork, és akik fogyasztották már, azok biztosan szeretnék maguk is elkészíteni. Az étel más néven tépett hús, ami nem véletlenül annyira népszerű, hiszen az alacsony hőmérsékleten, órákon át sülő ínyencség szinte szétolvad a szájban.
A hazájában faszénen sütik órákon keresztül, az elkészítése pedig azzal kezdődik, hogy száraz páccal ízesítik a sertéshúst. Ezt követően egyben sütik meg, és amikor már finom puha, akkor szedik szálaira. Mivel a tépett hús hosszú, lassú sütésen esik keresztül, szaftos és hihetetlenül omlós marad. Így kézzel is könnyedén szét lehet tépkedni, innen származik a neve.
Amerikában lapockából készítik ezt az ételt, de az eredmény finom sertéstarja felhasználásával is. Leginkább olyan húst ajánlott választani a tépett hús alapanyagául, aminek nemcsak a külső részén van vastagabb zsírréteg, hanem a belsejében is. Így lesz igazán szaftos és puha a végeredmény. Kerti partyn ideális elkészíteni ezt az ínyencséget.
A pulled pork sütőben elkészítve is ízletes
A pulled pork eredeti füstös ízét csak faszénen, füstölőben sütve lehet elérni, de erre nem mindenkinek van lehetősége, tehát marad a „home made” változat. Bár nem lesz olyan, mint az eredeti, a pulled pork sütőben előállítva is különleges ízélménnyel gazdagíthat minket. Remek választásnak minősül családi, baráti összejövetelekre, hiszen ilyen finomságot nem fogyasztunk minden nap.
Az előállítás folyamata a fűszerkeverék elkészítésével kezdődik, amivel alaposan be kell dörzsölni a hús minden oldalát. Annak érdekében, hogy a fűszer jobban tapadjon a húshoz, tanácsos előtte kevés mustárral vagy ketchuppal átdörzsölni azt. Barna sört locsolunk a hús alá, majd pedig berakjuk a sütőbe.
Innentől kezdve már csak türelmesen várnunk kell, amíg elkészül a pulled pork sütőben. 1-2 óra elteltével érdemes kivenni a húst és megfordítani, hogy a másik oldalát is érje a tepsi vagy az edény alján lévő szaft. Tehát így készül a pulled pork sütőben, ami biztosan sok dicséretet eredményez elkészítőjének a vendégei részéről.