Talán a gyógynövények titokzatossága, talán a legtisztább forrásvíz vagy talán a tea lelke. Nehéz megmondani, hogy miből ered a Tatratea különlegessége. Az egyes Tatratea típusok fő összetevői a fekete tea, a gyógynövények és a tölgyfaforgács. A készítők minden összetevőt külön-külön 6-8 hétig hideg alkoholban áztatnak, majd ezeket szűrőkön vezetik át, ami elválasztja a folyadékot a szilárd anyagoktól.
A nagyszerű, kiegyensúlyozott íz elérése érdekében, a koncentrátumhoz számos más összetevőt is hozzáadnak, például cukrot, gyümölcspárlatokat, gyümölcsleveket és természetes aromákat. Különleges összetevője a kulcsfontosságú hegyi forrásvíz, ami a szlovák természet erejét hozza az italba.
Így minden palack a Tátra egy darabját rejti. A gyártó kezdetben csak egyféle italt készített, a Tatratea Originalt. A termék gyorsan népszerűvé vált, így a termékcsalád bővítése csak idő kérdése volt. Ma a márka kollekciója 6 különböző ízű és erősségű (22%-tól 72%-os alkoholtartalmú) italt tartalmaz. A leggyengébb termék a Coconut névre hallgat. A receptje kiemelt elemei a fehér tea és a kókuszdió kivonat.
Az íze mérsékelten édes, domináns kókuszos és enyhe gyógynövényes jelleggel. A legerősebb Tatratea az Outlaw nevet kapta és 72%-os az alkoholtartalma. A recept lényege a kinin kivonaton és a kismennyiségű cukron alapul, ami testes ízt eredményez, teás és gyümölcsös jegyekkel. Koktélok összetevőjeként is tökéletes, de a keverés és kísérletezés előtt érdemes kipróbálni tiszta formában, mivel egyedülálló és jellegzetes íze van. Tehát már csak ezért is érdemes megkóstolni és levonni a saját következtetéseket.