Bizonyára senki nem lepődik meg azon a kijelentésen, hogy a pálinka igazi magyar hungarikum. A pálinka erjesztett gyümölcsmust, -cefre vagy -velő lepárlásával készül. Leggyakrabban a szilva, barack, körte, alma, meggy, cseresznye az alapanyaga, de másféléket is fel lehet használni.
Mégis döntő mennyiségben szilvából szokták készíteni. A tökéletes itóka alkoholfoka minimum 37,5% kell legyen. Gyümölcstartalom szerinti osztályozáson kívül, az előállítási eljárás szerint szintén csoportosíthatjuk úgy, hogy hagyományos, kisüsti, érlelt, ó vagy ágyas fajtáról beszélünk.
A kisüstit kétszeri szakaszos lepárlással készítik, az érleltet legalább 3 hónapig érlelik 1000 literesnél kisebb, vagy legalább 6 hónapig 1000 literesnél nagyobb fahordóban. Az ópálinkát legalább 1 évig kell érlelni fahordóban, az ágyas fajtát pedig legalább 3 hónapig együtt kell érlelni a gyümölccsel.
Magyarország bizonyos területei tökéletes körülményeket biztosítanak egyes gyümölcsfajták termesztésére. Hazánkban jó néhány üzem repertoárjában már a mézes pálinka is szerepel, ami különlegesen finom ízzel rendelkezik. Legyen bármilyen ünnep vagy nagyobb esemény, ez az ital elmaradhatatlan része az ünnepi asztalnak.
Nézzen szét a bőséges árukínálatunk között és szerezze be a kedvenc párlatját még ma, mi pedig a lehetőségeinkhez mérten, a lehető legrövidebb idő alatt házhoz szállítjuk Önnek! Természetesen lessen be az akciós italkínálatunk közé is, hogy ne maradjon le a kihagyhatatlan kedvezményekről! Ajándékba is bátran átnyújtható egy üveg minőségi pálinka, hiszen aki megkóstolja, garantáltan nem talál benne kifogásolandó dolgot.