Ki ne ismerné azt a szőlőbor lepárlásával készült finom szeszesitalt, ami nem máshonnan származik, mint a híres Franciaországból? Cognac tartományról kapta a nevét ez a híres, ínyencnek számító borpárlat. A konyak fogyasztható tisztán vagy jégre töltve, de koktélokban is igazán finom. A konyak lepárlása rézüstben történik, ami legalább 2 évig tartó tölgyfahordós érlelés követ. Az évjáratát mindig a legfiatalabb összetevő kora határozza meg. Az igazán minőségi ital legalább 5 évig érlelődik 40 éves tölgyfa hordókban.
Fantasztikus illatfelhő kísér minden cognac kortyot, ugyanis érezhető egy kissé édeskés, fűszeres aroma, mindezek mellett dióféléket is fellelhetünk benne. Az enyhe tölgyes íz lecsengése közepesen hosszú, fás utóízzel, különleges és egyben nagyon finom érzetet hagy maga után. A cognac aranysárga színéről azonnal felismerhető. Akár ajándékba is bátran vásárolható egy díszdobozos konyak, poharakkal vagy mixerrel együtt, mert biztosan kellemes meglepetésben lesz része az ünnepeltnek.