A diófélék az egészségünk megóvására hivatottak, hiszen számos értékes anyagot tartalmaznak. A törökmogyoró is ilyen gyümölcs, hiszen megtaláljuk benne a diófélék minden jó tulajdonságát. Jelentős fehérje- és mikroelem forrás, magas a vas-, foszfor- és káliumtartalma, gazdag E- és B-vitaminban.
Bár az olajtartalma igen magas, mégsem terheli a szívet és az érrendszert, sőt, előnyösen befolyásolja a koleszterinszintet. Az ízletes, tápláló szemekben sok a fehérje és a rost, valamint az E-vitamin, de megtalálhatóak benne a magzatvédelemben fontos B vitaminok is. A törökmogyoró rendszeresen fogyasztva segít csökkenteni a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát, valamint csökken a vérrögképződés kockázata, sőt, elkerülhetőek a húgyúti fertőzések.
A törökmogyoró magas élelmi rost tartalommal bír, ami az emésztőrendszernek rendkívül fontos. Elmondható, hogy kívül-belül jót tesz, hiszen nemcsak finom és egészséges, de a kozmetikai iparban is nagy szerepe van, a gazdag beltartalmának köszönhetően. Olaját sokoldalúan fel lehet használni.
A törökmogyoró igazi arcát legkönnyebb a desszertek között lehet felfedezni, hiszen fantasztikusan érvényesül a csokoládékban, süteményekben. Fontos tudni, hogy a felhasználás előtt érdemes egy kicsit megpirítani, mivel az ilyenkor felszabaduló olaj által az íze intenzívebbé válik. A megpirított törökmogyoró átható ízzel és illattal fogja megajándékozni az ételeinket, süteményeinket. Egészben, tört formában vagy finomra őrölve is felhasználható. Ha még nem tette, fedezze fel most és rendelje meg kiváló áron a bulkshop.hu webáruházból! Lepje meg magát egy ilyen finomsággal!